Livet med en bonusfamilie

Skrevet i: 

Kjærlighet & Samliv

Livet med en bonusfamilie

Å leve i en bonusfamilie kan være en utfordring, men det er også en fantastisk mulighet til å skape nye relasjoner og bygge en større, kjærlighetsfull familie. Det kan være krevende, men også utrolig givende.
Hvordan navigerer man gjennom dette virvaret av relasjoner og rutiner?
Vi har samlet noen tips!

Ta det rolig
Det tar tid å bygge en bonusfamilie. Akkurat som å bake en kake trenger man ingredienser og litt tid i ovnen for at det skal bli bra. Gi alle muligheten til å venne seg til nye roller og relasjoner. La det gro og utvikle seg trinn for trinn.

Kommunikasjon er nøkkelen!
Åpenhet og ærlighet er superviktig for å lykkes. Snakk med din partner om deres forventninger og regler. Tenk på å også involvere barna, og la deres stemmer bli hørt. Det er viktig at alle føler seg sett og hørt.

Vis respekt for hverandres bakgrunn
Alle har sin egen historie og bakgrunn. Ikke prøv å konkurrere med, eller erstatte, den andre forelderen. Finn din egen plass i familien. Der det er mulig, er et godt samarbeid med den andre forelderen ofte til stor hjelp. Teamwork makes the dream work!

Bonusbarn
Bygg opp en relasjon med dine bonusbarn, men ikke tving frem forholdet! La det vokse frem naturlig. Vis interesse for barnas liv, og vis at du bryr deg. Med tiden vil dere finne deres egen spesielle relasjon.

Ikke glem hverandre!
Ta dere tid for hverandre – både for å snakke om familien, og for å bare nyte hverandres selskap. Deres forhold er drivstoffet i bonusfamiliens motor.

Å bygge en harmonisk bonusfamilie krever tid og tålmodighet! Hver familie er unik, og det finnes ingen universell løsning som passer alle. Men med kjærlighet, forståelse og engasjement kan dere skape et miljø hvor alle føler seg elsket og akseptert.